ŞIK GİYİNME SIRLARI 1,5

tarihinde Gizem Öz tarafından gönderildi

  Önceki yazımızda garantili şık giyinmenin birinci formülünü vermiştik. Monochrome giyinmek. Okumadıysanız blog yazılarımıza göz atın, okuduysanız ikinci opsiyona geçebiliriz. 1,5 renk giyinmek. Yine tekrar edelim abiye değil günlük kıyafetlerden bahsediyoruz. 1,5 renk giymek iki renk taşımanın minimal ve şık halidir. İki rengi eşit ağırlıkta ve dağıtarak taşıyorsanız, işiniz çok zordur. 3 renk zaten konu dışı kalacak kadar imkansıza yakındır. Eğer Arjantin’de ünlü bir şarkıcıysanız, aynı zamanda adınız Lorelei Taron ise ve eşiniz Falcao’yu Galatasaray tribününden destekliyorsanız; parlak iki renkli sarı kırmızı formayı giyebilirsiniz. Gayet yerinde ve şık bir görüntü verirsiniz. Ama sevgiliniz topçu değilse; siz siz olun o toptan uzak durun.

  Bir kıyafetin şık olup olmadığını anlamanın en iyi yolu kıyafete uzaktan bakmaktır, yani siluete bakmak. Bir kafede çayınızı içiyorsunuz, kapıdan bir kadın girdi, gözünüz kaydı ve zaten siz ikinci saniyede o kadının şık olup olmadığına karar verdiniz. Kadının ceketi, ayakkabısı, çantası aynı renk, diyelim ki mavi. Gömlek ve pantolon, takılar, atkı da başka bir renk, mesela lacivert. Bu kombinasyon sadece özenilmiş bir görüntü verir, şık bir görüntü değil. Özenmiş görünmek en son isteyeceğiniz şeydir. Özenmiş görünmek çoğu zaman görgüsüzlük ve rüküşlük sorunları ile yan yana koşar. Makbul olan ‘’Effortless chic’’ yani çabasız şık görünebilmektir.

  İki renk kullanacaksanız, kış aylarında bu renklerin kontrast olmamasına dikkat edin, yaz aylarında olabilir. Kış aylarında birbirini tamamlayan renkler daha sıcak durur. Monet veya Mehmet Güleryüz'ün tablolarına göz atarsanız, ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. Kontrast şıklık ta mümkündür ama zordur, şimdilik bu konuyu başka yazıya bırakalım. Önce garantili metotlardan gitmek en iyisidir, kaygan zeminler ayağı sağlam basabilenler içindir.

  İki renk kullandığınızda mutlaka bir rengin dominant olmasına özen göstermelisiniz, renkler üzerinizde eşit dağılmamalıdır, birbiriyle yarışmamalıdır. Mümkünse ikinci renkten bir veya bir buçuk parça olmalı. Bir kıyafet + bir aksesuar iki değil bir buçuktur. Mesela kafeden giren o kadın, baştanbaşa uçuk mavinin birbirine yakın belirli tonlarında giyinmiş olsa, ve üzerinde sadece lacivert bir ceket ve fular olsa muhtemelen ne kadar zarif bir hanım diye düşünürsünüz. Fazladan bir, iki lacivert parça sizi kaygan zemine sürükler. ‘’Less is more’’ yani ‘’az aslında çoktur’’ felsefesi şık giyinenlerin çok kullandığı bir metottur.

  Bileziklerde, tokalarda, kolye, yüzük vb aksesuarlarda çok fazla aynı renk incik boncuk kullanmasanız iyi olur, hele ki büyük küpeler, tokalar, taçlar falan. Bunlar birbirinden farklı olabilir, araya altın veya gümüş renkleri ile bunu kırmanız daha yerinde olacaktır. Ayrıca kıyafetle aynı renk ucuz saat takmak sizi rüküş ablalar koltuğuna çok yakın oturtabilir. Çok düşünmüş, çok özenmiş görünmek ana okul öğrencileri için olumludur, sizin için değil. Makyajınız da çok olabilir, ama kesinlikle az görünmelidir, üzerinde 2 saat uğraşmış olsanız bile.

  Ne demiştik? 1 veya 1,5 renkte kalın. 2 renk tribün amigoları ve çocuğunuzun yaş gününe çağırdığınız palyaçolar için iyidir, sizin için değil. 3 renk ise folklör ekiplerine yakışır, ve kıyafet balolarına. İstisnalar yok mu dur? Evet, her zaman vardır, Sienna Miller yakın arkadaşınız sa ve size yardım edecek vakti varsa deneyebilirsiniz. Meydan sizin. Ama üstündeki çok güzelmiş iltifatları alıyorsanız o işte bir bit yeniği vardır. Kıyafet sizi giymiştir. Sana çok yakışmış lafını duymanız işlerin yolunda gittiğini gösterir.

Unutmayın siz de her gün birçok kapıdan girip çıkıyorsunuz. Suçsuz yere yargılanmak istemezsiniz 😊

 

Mary C

Aşiyan Ocak 2020

*Mary C. Uzun yıllar İstanbulda yaşamış bir diplomat eşidir. Parsons School of Design mezunudur, eşinin görevi nedeniyle ülke değiştirdiği için aktif tasarım projelerini bırakmış olup çeşitli dergilerde farklı mahlas (Nickname) lar ile moda yazıları yazmaktadır

0 yorum

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın