OFİSTE ŞIKLIK NASIL OLUR

tarihinde buket özfırat tarafından gönderildi

       Ofis’te şıklık nasıl olur? Sonda söyleyeceğimizi başta söyleyelim. Eğer modaevinde çalışmıyorsanız, ofiste şıklık olmaz, sadece uygun giyinme olur. Peki neye uygun? Ofiste bulunma amacınıza uygun. Önce ofiste bulunma amacınıza bir bakalım. Sadece para kazanıp hayatı idame ettirmek olabilir, Kariyer yapıp yükselmek olabilir veya koca bulmak olabilir. Bunların her biri için kıyafet seçimleri farklıdır.

    Eğer çalıştığınız yerde fazla dikkat çekmeden aynı pozisyonda emekli olma gibi bir seçiminiz varsa kıyafetleriniz de aynı şekilde fazla dikkat çekici olmamalıdır. Görünmez olun demiyorum ama krizlerde işten çıkarma dönemlerinde halim selim insanlara çok fazla dokunulmaz. Dikkat çekici tipler zaten birilerinin gözüne batıyordur, bu tip krizlerde aşağı atılacak ilk ağırlık kategorisine girebilirler. Dikkat çekici olmamanın formülü zaten herkesin malumudur. Pantolon veya etek ceket takımlar, kalem etekler, toprak tonları gibi. Canlı renklerden kaçının, çiçek böceğe de çok ihtiyacınız yok. Ucuza bile alsanız sürekli yeni kıyafetlerle boy göstermeye de gerek yok. Bunun zaten parası var işe ihtiyacı yok izlenimi vermeseniz iyi olur, aynı kıyafetleri giymenin kimseye zararı olmaz, sonuçta televizyonda kıyafet yarışmasında değilsiniz.

    Amacınız Kariyer yapıp yükselmek ise yapacağınız tek şey var. Zeki, çalışkan ve güvenilir görünmek. Şimdilik görüntüyü oluşturun, aslı ardından gelir. Amerikalılar ‘’Fake it till you make it’’ derler. Yani aslı olana kadar taklide devam. Saçma ve komik gelse de birçok araştırma belirli bir tavra sahip olmaya başladığınızda insanların ona göre davrandığı ve sizin bunu zaman içinde içselleştirdiğinizi gösteriyor. Evet saçma gelecek ama güvenilir davranmaya başlamak ileride sizi güvenilir biri yapacaktır. Kıyafet bunun neresinde diye sorarsanız; unutmayın kıyafet insanı giymez, insan kıyafeti giyer. Güvenli olmazsanız, kıyafeti güvenli taşıyamazsınız, emanet durur.

    Kariyer kadınıysanız artık sizin göğüs dekoltenizle gurur duyacak çok zamanınız yoktur, dolayısı ile üstten iki düğme açarak onları sergilemeye de ihtiyacınız yok. Dekolte size bu yolda faydalı olmaz, tam tersi etki yapabilir. Üst katlarda cinsiyete fazla yer yoktur. Çok kısa mini etek te gereksizdir. Onu cumartesi akşam bara saklayın. İlla mini giyecekseniz kışın giyin, çoraplı olsun. Kariyer yapma amacınız varsa, pahalı görünen kıyafetler giyseniz iyi olur. Aileniz ve/veya eşiniz zengin, ve görgünüz yerinde, yani iş yemeklerinde, seyahatlerde müşteriler karşısında şirketi düzgün temsil edebilirsiniz. İşte vermek istediğiniz imaj budur. Zaten sizin bu işe de fazla ihtiyacınız yok, istediğiniz şirkete girer başlarsınız. Seçim sizin, muhtaç değilsiniz, işinizde çok iyisiniz, onlar size muhtaç. Bu şekilde davranırsanız insanlar da size bu şekilde davranır. Ama kararında, ukalalık yapmadan.

    Vücut hatlarını gösteren kıyafetlerde ise bir sakınca yoktur, hayal gücünden kimseye zarar gelmez. Ama bırakın hayallerde kalsın, sizin göstermenize gerek yok. Bej/Ekru, açık gri ve lacivert sizi hiçbir zaman yalnız bırakmaz. Bu üç renk her daim klas görünmenin garantisidir. Kaşmir kazak alacak paranız yoksa artık sentetik ipliklerden yumuşak kazaklar bulmak mümkün, etiketi sadece siz göreceksiniz zaten. Tweed, yünlü, kaşmir görüntülü dokular bu yolda sizin dostunuzdur. Beyaz gömlek ise tüm zamanların en garantili seçimidir, ama gömlek dışında beyazla fazla haşır neşir olmayın. Siyah ise abiye dışında sandığınızdan daha zordur, giyecekseniz sıkıcı olmamaya çaba gösterin, Kadıköy çarşıdan alacağınız 13 liralık kırmızı bir broş veya fular sizi kurtarabilir mesela. Carla Bruni Fransa Cumhurbaşkanının eşiyken Jackie O’yu taklit etti, sizde onu taklit edebilirsiniz, Elysee Sarayına uygun olan sizin ofise de uyar.

    Eğer amacınız ofiste uygun bir koca adayına rastlamak sa zaten ne yapacağınızı siz biliyorsunuz, bizim tavsiyemize ihtiyacınız yok 😊 ideal bir eş gibi davranın yeter. Canlı, neşeli ve pozitif olun, ve öyle giyinin. Çiçekli, böcekli, renkli. Çok dekolteye gerek yok ama boğazlı kazaklarla da işiniz yok.  Miniyi ise abartmayın. Ne kadar mini ofis mini sidir diye merak ediyorsanız bunun bir formülü vardır. Tenis kıyafetleri satan bir mağazadan tenis şortu alın, hani şu oyuncuların etek altına giydikleri. Evde mini eteğinizin altına giyin. Hafif öne eğildiğinizde şort görünüyorsa, en iyisi siz onu cumartesi barda giyin. Ve sakın ha ofiste huysuzluk, kapris falan yapmayın, kapris yapanı kimse sevmez, hele cici koca adayları hiç sevmez. Belki hoş çocuk kontenjanından ve dikkati sürekli dağınıklardan birinin gözüne çarparsınız ama unutmayın siz evlenecek kişiyi arıyorsunuz. Bu tipler de evlenirler gerçi, ama maalesef, genelde 3-4 kere evlenirler. Sizin aradığınız güvenilir, geleceği birlikte planlarken keyif alacağınız birisi, kendine ait sürekli değişen planları olanlar değil.

    Yaratıcı işlerde çalışanlar tüm bu kuralların dışındadır. Siz ruhunuzu doyurmalısınız, istediğinizi giyebilirsiniz, ne kadar çarpıcı olursa o kadar iyi, izlenmek, beğenilmek sizi yukarı çeker, güven cesareti arttırır, cesaret ise yaratıcılığı.

    Ve son söz, sahip olduğunuz değil, istediğiniz pozisyona göre giyinin 😊

Mary C

Nişantaşı/Ocak

1 yorum


  • Tavsiyeleriniz süper.. Ve son söz 🙏🙏🙏😇😇👆👍istediğin yere göre giyin❤️😍🙏🙏🙏😇👆👍

    cihazında Hatice

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın