GARANTİLİ ŞIK GİYİNME SIRLARI 1

tarihinde Gizem Öz tarafından gönderildi

Garantili Şık Giyinme Rehberi :

Bu yazdıklarım abiye  ve kokteyl elbiseleri için geçerli değildir, onların formülleri faklıdır. Burada sadece sokak kıyafetlerinden bahsediyorum. Hata yapmamak için dikkatli okusanız iyi olur 😊

Dünyanın en iyi giyinen kadınlarına bakarsanız, ve yaşınız tutuyorsa Audrey Hepburn ve Jackie Kennedy/Onassis isimlerine sık sık rastlarsınız. Yaşınız tutmuyorsa Google hizmetinizde. Peki bu iki kadının ortak noktaları nedir ? Aksesuarları çok doğru ve uyumlu kullanmalarını söyleyebiliriz, şapkalar, kolyeler eldivenler vb. Evet bu gözlem doğrudur, ama işin esas sırrı burada değildir. İşin sırrı monochrome da gizlidir. Biraz da dilbilgisi: Eski Yunanca mono tek, chrome ise renk anlamına gelir. Türkçe monokrom okunur ve tek renk giyinmek demektir.

Monochorome giyinmek size şıklığın garantisini verir. Buradaki tuzaklara düşmemek kaydıyla. Birinci tuzak sıkıcı görünmektir. Bunu kırmak için aynı rengin farklı tonlarını taşımalısınız. Grinin 50 tonunda her zaman bir keramet vardır 😊 Ve aksesuarlarınız uyumlu ve tamamlayıcı olmalı, farklı ve çarpıcı sadece tek parça aksesuarınız olmalı. Asla iki değil, unutmayın tek. Diğer aksesuarlarınız kıyafeti desteklemeli, öne çıkıp yarışmamalı.

Buradaki ikinci tuzak kumaş dokusudur. Eğer monochrome giyecekseniz kumaşların kendine has bir dokusu olsa iyi olur, mesela gri kazak ise saç örgülü olsun, beyaz ceket ise tweed ( yaygın bilindiği şekilde chanel dokulu) olsun, düz olmasından iyidir. Mümkünse parlayan bir kumaş olmasın, parlayan kumaşlar dışarı sentetik etkisi verirler. Kumaşlarınız kendinden desenli olabilir kazayağı ve ekose gibi, ama çok kontrast değil birbirine yakın tonlarda. Ve minik desenli olsun, büyük desenlerden ve büyük küpelerden kaçınmakta fayda var, eğer süper zevkli değilseniz uydurması zordur. Ayakkabıda mesela süet, normal derinin kırışma ve kötü boya riskini ortadan kaldırır, daha garantili bir seçimdir, kalitesiz durma riski çok düşüktür. Ama siz en iyisi paranıza biraz kıyın, pabuçlarınız azıcık pahalı olsun. Tüm kıyafeti tehlikeye atmayın.

Mercedes ya da BMW niz falan varsa çantanız çakma olabilir 😊 Ama işinize metrobüsle gidiyorsanız kolunuzdaki Louis Vuitton sizi kaliteli değil taklitçi gösterecektir, bunu istemezsiniz.  Yeterli paranız yoksa marka çanta taşımayın, ama çantanın malzemesinin doğal malzemelerden olmasına özen gösterin. Gerçek deri, kot, örgü hasır vb gibi materyaller yalan söylemez, filigranlardan, baskılı suni derilerden uzak durmak en iyisidir. İlla ki çakma bir şey almakta ısrarlıysanız Michael Kors, Coach gibi daha ulaşılabilir markaların çakmasını taşıyın, Chanel değil. Unutmayın değerli olan sizsiniz, kendi değerini korumak her zaman en iyi stildir.

Diğer sırlarımız için haftayı bekleyin

Bebek Aralık 2019

Mary C.

 

Mary C. Uzun yıllar İstanbulda yaşamış bir diplomat eşidir. Parsons School of Design mezunudur, eşinin görevi nedeniyle ülke değiştirdiği için ünlü markalarla olan aktif tasarım projelerini bırakmış olup çeşitli dergilerde farklı mahlas (Nickname) ler ile moda yazıları yazmaktadır.

1 yorum


  • Yes

    cihazında Fatma

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın